Hamburger

2018. március 16. - Tojás meg a héja

Szint: közepes

Sziasztok!

A hosszú hétvégére egy nagyon finom hamburgerrel készültünk nektek. Ígérjük, nem lesz nehéz. A valaha volt egyik legjobb házi bucival indítjuk a sort. Limara által megálmodott recept alapján készült hamburgerzsemle mindent tud amit tudnia kell egy hamburgerzsemlének. Az eredeti receptért kattintsatok ide: Limara hamburgerzsemle.

Ez mellé egy könnyen elkészíthető húspogácsát, kellemes fűszeres szószt és sült krumplit ajánlunk.

Fogjunk is hozzá.

Hozzávalók:

Buci: 9 db

- 2 dl langyos tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 40 g olaj
- 1 tojás
- 100 g joghurt
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő

Húspogácsa: 9 db

- 1 kg darált marhahús
- 2 teáskanál mustár
- 2 evőkanál ketchup
- ízlés szerint bazsalikom, fokhagymapor, só

Szósz:

- 9 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 3 teáskanál ketchup
- 3 kávéskanál fokhagymapor
- 3 teáskanál cukor
- 2 kávéskanál pirospaprika
- 2 közepes savanyú uborka

Fűszeres krumpli:

-1 kg burgonya
- fűszersó

Extrák: csak a képzelet szab határt, mi csak  néhány ötletet adunk

- paradicsom
- saláta
- savanyú uborka
- hagyma, pirított hagyma
- sajt
- tükörtojás
- bacon

A buci elkészítését Limara oldalán megtaláljátok, szebben mi sem tudnánk leírni. :)
Limara hamburgerzsemle

A húspogácsa összeállítása nagyon egyszerű: a darált húst a mustárral, ketchuppal és a választott fűszerekkel összekeverjük - kivéve só -, majd kisütésig hűtőben tároljuk. Érdemes egy nappal előbb összekeverni így kiválóan összeérnek az ízek mire a sütésre sor kerül. A keveréket 9 egyenlő részre osztjuk, és kézzel vagy húspogácsa formázóval megformázzuk.  Forró serpenyőben, minimális olajon kérget sütünk a husikra, ezután sózzuk meg, majd ízlés szerint megsütjük.

A szósz elkészítése nagyon egyszerűen kivitelezhető, egy tálba minden hozzávalót kimérünk, alaposan elkeverjük, majd néhány órára a hűtőbe tesszük.

Végül fogjunk hozzá a fűszeres krumpli elkészítéséhez. A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, majd nagyobb hasábokra vágjuk. Érdemes előfőzni a krumplit, mi körülbelül forrás után 10 percig főztük. Ezután fűszersóba forgatjuk, vagy ha  nincs otthon, akkor ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymaporral is ízesíthetjük a krumplinkat. Következő lépésben 200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

 

Jó pihenést kívánunk a hosszú hétvégére és sok sikert a hamburger elkészítéséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasmegaheja.blog.hu/api/trackback/id/tr4713742724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.