Tojás meg a héja

Borbon

..avagy a borkedvelők kedvenc édessége

2018. március 18. - Tojás meg a héja

Szint: kezdő

Sziasztok!

Mai bejegyzésünkben a csokit és a bort fogjuk házasítani. Higgyétek el a végeredmény majd magáért beszél. Fogjunk is hozzá.

Szükségünk lesz valamilyen öntőformára, ha nincs szilikonos bonbon formánk a toffifee tartója is remek választás.

Hozzávalók: 10-12 db-hoz

- 10 dkg étcsokoládé (min 70%)
- 0,5 dl száraz vörösbor
- 1 teáskanál zselatin

A recept:

A zselatint egy kis vízzel felmelegítjük, majd hozzáöntjük a vörösborhoz, ezután összekeverjük és hűtőbe rakjuk.

Az étcsokoládé 2/3-át vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük és hozzákeverjük a többi csokoládét. Így szép fényes bonbonokat fogunk kapni.
Bonbonformába öntjük, majd a felesleget visszacsurgatjuk az edénybe. Hűtőbe rakjuk dermedni. A formákat 3/4-ig töltjük zselatinos borral, visszatesszük a hűtőbe dermedni, ha megdermedt a maradék csokoládéval befedjük, a felesleget pedig lehúzzuk. Visszatesszük a hűtőbe.
15-20 perc alatt megszilárdul, ezután óvatosan kinyomhatjuk a formából.

dsc_6618.jpg

Sok sikert az elkészítéséhez! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasmegaheja.blog.hu/api/trackback/id/tr1113749454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása